Barn- och ungdomsverksamhet

Maskot

Vår maskot är en nallebjörn som heter Mjölner. Han följer med oss på uppvisningar och resor, och ibland är han med på övningskvällar också. Han har nästan alltid på sig en folkdräkt från Rättvik.

Lite historia

Namnet Dansvilda uppkom 2005, när det dåvarande ungdomsgänget skulle delta i danstävlingen Kapplek, och behövde ett scennamn. Nu har det gänget blivit vuxna och flyttat, och Dansvilda lades på is. När den nuvarande barngruppen hade dansat något år tillsammans tänkte vi att det vore kul med ett namn. Och varför inte återuppliva Dansvilda? Så blev det. Nya Dansvilda har dansat tillsammans sedan hösten 2014.

.

Börja dansa

Är du nyfiken och vill testa att dansa med oss? Skicka ett mejl till info.kfg@gmail.com! Under pandemin har vi inte kunnat dansa varje vecka men vi hoppas kunna göra det snart igen. Vi planerar att genomföra Folkdanslekis för barn 3-6 år gamla, fyra helger under hösten. Där får man lära sig roliga sång- och danslekar och även några enkla folkdanser. Exakta datum och tider kommer!

Övningskvällar

Vår ungdomsgrupp Dansvilda dansar på onsdagar 18.00-19.00  i Kungsängens hembygdsgård, alltid till levande musik. Våra dansare är mellan 7 och 14 år. Inga förkunskaper krävs, du får lära dig dansa folkdans från början. Vi dansar polka, schottis och vals, uppställningsdanser, nordiska favoriter och en del från USA och Storbritannien.

Till dansövningarna får du gärna ha med inneskor och en vattenflaska.

Uppvisningar

Vi har uppvisningar lite då och då, bland annat på nationaldagen, midsommarafton och föreningens egen Spelmansstämma och julgransplundring. På uppvisningar har vi oftast folkdräkt på oss, men du behöver inte ha en egen dräkt för att dansa med oss. Vi tränar i vanliga kläder. Vid uppvisningar finns dräkt att låna om man inte har en egen.

Ledare

Ledare för Dansvilda är Josefin Engström som varit aktiv i Kungsängens folkdansgille sedan år 2000.