Barn- och ungdomsverksamhet

Folkdanslekis 

Under fyra söndagar får man lära sig sång- och danslekar och enklare folkdanser. Ta gärna med inneskor och vattenflaska. Medföljande vuxen får gärna vara med och dansa!

När man dansar tränar man motorik & kroppskontroll, rytm & takt och kommunikation. Man träffar dessutom nya kompisar och har väldigt roligt!

Tänk på att tvätta händerna innan och efter dansen och att stanna hemma vid minsta symtom!

Ålder: 3 – 6 år (äldre syskon är också välkomna!)
Datum: fyra söndagar, start 31/10
Tid: 14.00 – 14.45
Plats: Brunnagården, Artistvägen 2 i Kungsängen (Brunna)
Anmälan: info.kfg@gmail.com

Välkomna att komma och dansa med oss!

Övningskvällar 

Vår barn- och ungdomsgrupp Dansvilda övar på onsdagar klockan 18.00 – 19.00. Vanligtvis håller vi till i Kungsängens hembygdsgård, men just nu övar vi i Brunnagården (Artistvägen 2). Vi blandar svenska folkdanser med favoriter från Danmark, Finland, USA, Storbritannien m.fl., och vi hinner med en och annan sånglek också.

Vill du komma och prova att dansa med Dansvilda? Skicka ett mejl till info.kfg@gmail.com!

Uppvisningar

De flesta av våra uppvisningar har vi på sommaren. Då dansar vi på midsommarfiranden, vår egen spelmansstämma och ibland åker vi på festival och visar upp oss! På vintern dansar vi på julgransplundringar. På uppvisningar har vi oftast folkdräkt på oss. Har man ingen egen finns det dräkt att låna. Vi övar i vanliga kläder.

Lite historia…

Namnet Dansvilda hittades på inför danstävlingen Kapplek 2005, då den dåvarande dansgruppen behövde ett scennamn. Nu är det dansgänget vuxna och många har flyttat ifrån Kungsängen. När vi startade en ny barngrupp tänkte vi att det vore roligt med ett namn. Varför inte damma av Dansvilda? Så blev det! Nya Dansvilda har dansat ihop sedan 2014.

Dansvildas maskot Mjölner