Lite historia

Namnet Dansvilda uppkom 2005, när det dåvarande ungdomsgänget skulle delta i danstävlingen Kapplek, och behövde ett scennamn. Nu har det gänget blivit vuxna och flyttat, och Dansvilda lades på is. När den nuvarande barngruppen hade dansat något år tillsammans tänkte vi att det vore kul med ett namn. Och varför inte återuppliva Dansvilda? Så blev det. Nya Dansvilda har dansat tillsammans sedan hösten 2014.

.

Vi har inga fler dansträningar den här terminen.

Vi hoppas att vi kan ses och dansa igen nästa år!

Övningskvällar

Dansvilda dansar på onsdagar 18.00-19.00  i Kungsängens hembygdsgård, alltid till levande musik. Våra dansare är mellan 7 och 12 år. Inga förkunskaper krävs, du får lära dig dansa folkdans från början. Vi dansar polka, schottis och vals, enklare svenska folkdanser, nordiska favoriter och en del från USA och Storbritannien. En och annan sånglek hinner vi med också.

Till dansövningarna får du gärna ha med inneskor och en vattenflaska.

Uppvisningar

Vi har uppvisningar lite då och då, bland annat på nationaldagen, midsommarafton och föreningens egen Spelmansstämma och julgransplundring. På uppvisningar har vi oftast folkdräkt på oss, men du behöver inte ha en egen dräkt för att dansa med oss. Vi tränar i vanliga kläder. Vid uppvisningar finns dräkt att låna om man inte har en egen.

Ledare

Ledare för Dansvilda är Josefin Engström som varit aktiv i Kungsängens folkdansgille sedan år 2000.