Dansvilda

Vår barn- och ungdomsgrupp

Dansvilda dansar på onsdagar 18.00-19.00  i Kungsängens hembygdsgård, alltid till levande musik. Våra dansare är mellan 7 och 12 år. Inga förkunskaper krävs, du får lära dig dansa folkdans från början.

Du behöver inte ha en egen dräkt för att dansa med oss. Vi tränar i vanliga kläder. Vid uppvisningar finns dräkt att låna om man inte har en egen.

Inneskor är bra att ha på dansövningarna, för att slippa halka, bli trampad på tårna eller få stickor. Ha gärna med en vattenflaska till övningar.

Vi dansar gammeldanser som polka, schottis och vals, enklare svenska folkdanser och utländska favoriter från bland annat USA, Danmark, Norge, Island, Finland och Storbritannien. En och annan sånglek hinner vi med också.

Vi har uppvisningar lite då och då, bland annat på nationaldagen, midsommarafton och föreningens egen Spelmansstämma och julgransplundring.

Namnet Dansvilda uppkom 2005, när det dåvarande ungdomsgänget skulle delta i danstävlingen Kapplek, och behövde ett scennamn. Nu har det gänget blivit vuxna och flyttat, och Dansvilda lades på is.

När den nuvarande barngruppen hade dansat något år tillsammans tänkte vi att det vore kul med ett namn. Och varför inte återuppliva Dansvilda? Så blev det. Nya Dansvilda har dansat tillsammans sedan hösten 2014.

På gång under 2020

15-19 juli åker Dansvilda till Barnlek i Mölnlycke.

Vi deltar i uppvisningar på
Folkdansringens dag 24 maj
– Nationaldagen 6 juni
– Midsommarafton 19 juni
– Spelmansstämman ungdom och folkmusik 30 augusti